Tort ciasteczkowy
Biszkopt kakaowy (tortownica 24cm):
- 8 jaj
- 1 1/2 szklanki cukru
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 1/2 szklanki mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 pełne łyżki kakao
Krem ciasteczkowy:
- 180g gorzkiej czekolady
- 600 ml śmietany 30%
- Wafelki kakaowe (ok. 50g)
- Cukierki "Białe Michałki" - kilka sztuk
- Orzechy laskowe
Dodatkowo:
- Konfitura z czarnej porzeczki
- Batoniki KitKat (ok. 15 opakowań)
- M&M's z ryżowym wnętrzem
- Cake pops'y
Przygotowanie:
Pierwszy blat posmarować konfiturą z czarnej porzeczki, wyłożyć 1/3 kremu. Kładziemy drugi blat i postępujemy, tak jak poprzednio. Kładziemy trzeci blat i smarujemy cały tort pozostałym kremem. Dookoła kładziemy KitKaty, a na wierzch wysypujemy M&M'sy. Możemy również ozdobić tort cake popsami.
Pierwszy blat posmarować konfiturą z czarnej porzeczki, wyłożyć 1/3 kremu. Kładziemy drugi blat i postępujemy, tak jak poprzednio. Kładziemy trzeci blat i smarujemy cały tort pozostałym kremem. Dookoła kładziemy KitKaty, a na wierzch wysypujemy M&M'sy. Możemy również ozdobić tort cake popsami.
Smacznego :)
Bajecznie kolorowy :)
OdpowiedzUsuńMoje rodzinne dzieciaki piałyby z zachwytu :)
OdpowiedzUsuńwygląda obłędnie ;D
OdpowiedzUsuń